Fetish Club 78

Gewoon Bijzonder: De Vlaams-Nederlands BDSM vereniging

Alles wat je wilde weten over Fetish Club 78....

En gelukkig ook durfde te vragen ;-) Enige tijd geleden hebben we een aantal oproepjes geplaatst om te vragen wat mensen graag in een soort FAQ terug zouden willen zien. De reacties waren zeer divers maar inmiddels genoeg om alvast een stukje te plaatsen. Hieronder de onderwerpen die we gaan behandelen. Heb je nog vragen? Stel ze dan vooral, via ons gastenboek of het contactformulier. We zullen dit document stapsgewijs bijwerken.

Index

 • Hoe is het idee voor Fetish Club 78 ontstaan?
 • Hoe zit de organisatie in elkaar?
 • Wie zijn er allemaal bij Fetish Club 78 betrokken?
 • Waarom is legitimatie nodig / fraudegevoeligheid?
 • Ik wil wel eens gaan maar ben alleen, val ik dan niet buiten de groep?
 • Is de club toegankelijk voor mindervaliden?
 • Ik heb niets met <thema>, mag ik wel komen kijken?
 • Wat is de dresscode op jullie feesten?
 • Kunnen jullie garanderen dat er iemand met mij speelt?
 • Zijn er ook feesten waar ik als gay terecht kan?
 • Wat is het verschil tussen een commercieel huis en Fetish Club 78?
 • Hoe is de verdeling vrouwen/mannen op jullie feesten?
 • Bij wie kan ik terecht met vragen en/of problemen?
 • Hoe is jullie prijsbeleid?
 • Ik wil naar een Femdom feestje komen, maar is er geen overlast van alleengaanden?
 • Ik wil zelf iets organiseren, hoe krijg ik meer informatie over verhuur van de club?
 • MKINYKBIMKOK? (My kink is not your kink but is my kink ok?
 • Hoe is het eten geregeld/georganiseerd? Is er ook vegetarisch eten?
 • Moet ik op going staan voor feestjes?
 • Fotograferen en privacy
 • Hebben jullie wel eens thema's waar jullie zelf niks mee hebben?
 • Hoe zit het met sponsoring?

Antwoorden

 • Hoe is het idee voor Fetish Club 78 ontstaan?

GoldMaster, Madame-Noir, KapiteinG en Clubsas zijn in oktober 2014 begonnen met het organiseren van een maandelijkse speelmiddag, de Private Play Sunday. Hiervoor was aanmelden via Fetlife verplicht. Zo hadden we een eigen, intieme BDSM-speelmiddag. Een huiskamerfeestje in een club zeg maar. Omdat dit erg leuk was (en is) werd dat later uitgebreid met twee andere feesten, de Public Play waarbij iedereen welkom is (ook buiten Fetlife) en de Kink & Pink die zich voornamelijk richtte op mensen met een alternatieve sexualiteitsbeleving. In juni 2015 kwam het moment dat de kans zich voordeed om onze activiteiten uit te breiden. De parenclubactiviteiten op de locatie zouden op termijn stopgezet worden en daar was dus ruimte voor ons. Na overleg hebben we besloten daar gebruik van te maken en voila: In september 2015 hebben we Fetish Club 78 geopend.

 • Hoe zit de organisatie in elkaar?

Fetish Club 78 is een VZW, een Vereniging Zonder Winstoogmerk. Praktisch gezien is de club dus ons verenigingslokaal. De vereniging wordt gedraaid door vrijwilligers.

 • Wie zijn er allemaal bij Fetish Club 78 betrokken?

GoldMaster zit in de vaste organisatie en is ieder weekend aanwezig als DM. Daarnaast is GoldMaster de technische man (van electra tot aan het repareren van zwepen) DJ, en doet hij samen met Madame-Noir het beheer van de locatie. Wat het laatste betreft gaat het dan vooral om de verhuuractiviteiten buiten onze eigen feesten om. Madame-Noir zit in de vaste organisatie en zorgt er bij ieder event voor dat er weer een heerlijk versbereid buffet klaarstaat. Daarnaast draait ze de bar, regelt ze de inkoop en is ze officieus club-oma op Pets and littles Playground. Samen met GoldMaster doet ze ook het beheer van de locatie. @KapiteinG zit in de vaste organisatie en is de meeste weekenden aanwezig als DM. Daarnaast doet KapiteinG ook de deur / het deurbeleid en is hij verder verantwoordelijk voor het merendeel van de communicatie op Fetlife. @Clubsas zit in de vaste organisatie en draait de meeste weekenden samen met Madame_N de bar en het restaurant. Op dagen dat er geen host is geeft Clubsas rondleidingen en verwelkomt ze nieuwe mensen. @Torvi is op de maandelijkse DomiNation avond host. Je komt haar ook regelmatig tegen op andere speelavonden en workshops. @Nibbitje en Flubbitje zijn beiden host op de maandelijkse BDSM Speelavond op zaterdag waar ze schitteren als gastheer en gastvrouw. @-NoSuchPlace- en @Suikerpotje zijn beiden host, in principe op de BDSM Speelavond op vrijdag maar je komt ze ook regelmatig tegen op andere avonden.  Limbonees is host op de Pets, littles & ABDL Playground waar hij schittert als gastheer. Op dit moment redden we ons met het huidige vrijwilligersteam goed. Wel zoeken we op termijn nog een host voor de andere avonden, maar onze ervaring heeft geleerd dat dit het beste op een natuurlijke manier kan verlopen. Ben je vaak aanwezig op een bepaalde avond en wil je graag meer doen laat het dan vooral weten! Meer informatie hier!

 • Waarom is legitimatie nodig / fraudegevoeligheid?

Niet iedereen voelt zich er even prettig bij om bij het inschrijven het nummer van hun paspoort, ID of rijbewijs te geven. Daar hebben we begrip voor, echter tonen we op die manier aan dat onze VZW geen wassen neus is, dat we op leeftijd controleren en dat er echt toegangscontrole is en dat we geen openbare gelegenheid zijn. De legitimatiebewijzen worden verder niet gekopieerd of ingescand. De lidmaatschapsgegevens (NAW, geboortedatum, id-nummer en aanspreeknaam) worden op papier bewaard en op 1 pc bij de deur die niet toegankelijk is voor derden. We doen geen mailings, de gegevens zijn echt puur nodig voor de ledenregistratie.

 • Ik wil wel eens gaan maar ben alleen, val ik dan niet buiten de groep?

Inmiddels zijn er een hoop mensen die kunnen beamen dat alleen komen absoluut niet betekent dat je geen aanspraak hebt. De sfeer is erg sociaal en de enige mensen die het af en toe lastig hebben zijn degenen die eigenlijk komen in de hoop gelijk "de ware" tegen te komen of degenen die niet voorbij een label kunnen kijken en niet geïnteresseerd zijn in de mensen achter de labels ;-) Maar in geval van drempelvrees: Neem contact met ons op! We zorgen graag dat je je thuis voelt.

 • Is de club toegankelijk voor mindervaliden?

Ja en nee. Toen de locatie gebouwd werd was het niet iets waar over nagedacht is vermoeden we. De speelruimtes boven zijn alleen toegankelijk per trap dus dat valt af. Beneden kan er echter ook gespeeld worden. De drempel bij de ingang is ongeveer 1 centimeter hoog en als we van tevoren op de hoogte zijn kunnen we een parkeerplek vlakbij de ingang bezet houden. De deuren naar de kleedkamer, de lockers en douches zijn 70 centimeter breed. De toiletruime heeft ook een deur van 70 centimeter breed maar is niet zo ruim opgezet. Er is een gedeeld voorportaal dus als die ruimte nodig is dan houden we beide toiletten even bezet. Al met al is het af en toe behelpen - maar wij helpen graag!

 • Ik heb niets met <thema>, mag ik wel komen kijken?

Nee. Iets te kort door de bocht? Sorry. Maar op de feesten die we organiseren willen we een veilige plek bieden waar iedereen zich kwetsbaar op kan stellen. Dan zou het niet helpen als er mensen komen puur om "aapjes te kijken". Kom dus niet op een Femdom avond als mannelijke D, op een Pets and littles als je niets met pet play of age play hebt et cetera. Want als dat het geval is laten we je niet toe. Klinkt dat logisch? Fijn dat je het ermee eens bent, maar er zijn avonden dat we drukker zijn met mensen wegsturen dan mensen binnenlaten. We nemen het dus wel heel serieus ;-) Heb je gewoon algemeen interesse in BDSM? Kom dan op een BDSM Speelavond, een kennismakingsavond of een workshop!

 • Wat is de dresscode op jullie feesten?

Als er een dresscode van toepassing is dan vermelden we dat altijd bij het event. Voor "normale" speelfeesten zoals de BDSM Speelavond en de Kennismakingsavond, en voor de workshops is er geen dresscode, dus of je je nou fijn voelt met of zonder kleren, in pyama of formeel pak, het mag allemaal ;-)

 • Kunnen jullie garanderen dat er iemand met mij speelt?

Nee, dat kunnen we nooit garanderen. Sterker nog, als je alleen komt en je avond is pas compleet als er iemand met je speelt dan is het verstandiger om ergens anders heen te gaan. Iedereen bij ons komt voor een leuke sociale avond met gelijkgestemden. Daar ontstaat regelmatig spontaan spel bij maar daar is een klik voor nodig die je niet gaat vinden als je alleen maar bezig bent met "jagen".

 • Zijn er ook feesten waar ik als gay terecht kan?

Dat kan wat ons betreft op ieder feest. Waar je je ook bevind op het genderspectrum of daarbuiten en wat je geaardheid ook is, je bent in de eerste plaats een mens.

 • Wat is het verschil tussen een commercieel huis en Fetish Club 78?

In een commercieel huis is vaak meer sprake van spel op bestelling. Jij zoekt iets, betaalt daarvoor en krijgt het. Dat is bij ons niet te vinden, wij hebben geen professionele Domina's en subs. We staan in de club ook geen commerciële werving toe. Kom je echter langs met je com-dom of spreek je bij ons af is dat geen probleem.
Buiten onze evenementen verhuren we de club wel als studio voor professionele domina's. Kijk voor meer informatie op http://www.fetishclub78.be

 • Hoe is de verdeling vrouwen/mannen op jullie feesten?

Daar doen we hoe dan ook geen uitspraken over. Ten eerste omdat het niet aan ons is om iemand ergens op het genderspectrum in te delen, ten tweede omdat dat soort cijfers verkeerde verwachtingen in de hand werkt.

 • Bij wie kan ik terecht met vragen en/of problemen?

Op de avond zelf: altijd bij de aanwezige DM / DM's. Rare vragen bestaan niet en voel je nooit bezwaard, als je iets aangeeft gaan we daar altijd zo goed mogelijk mee om. Wil je later nog iets kwijt? Schroom dan niet om ons een bericht te sturen op dit clubaccount of op een van onze persoonlijke accounts.

 • Hoe is jullie prijsbeleid?

Een (voor ons in ieder geval) belangrijk onderdeel van ons concept is dat tot aan de voordeur iedereen gelijk is. Wat jullie daarachter uitspoken moeten jullie natuurlijk zelf weten. Dat betekent dus ook gelijke toegangsprijzen voor iedereen.
Op dit moment betekent dat 25 euro per persoon (met uitzondering van speciale events) maar altijd inclusief eten en drankjes. Om verwarring te voorkomen: Op dagen dat we zelf niet iets organiseren maar de club verhuren kan de organisator daar wel vanaf wijken. 

 • Ik wil naar een Femdom feestje komen, maar is er geen overlast van alleengaanden?

Absoluut niet. We krijgen wel vaker te horen dat het afwijkend is ten opzichte van andere Femdom avonden dat ook alleengaande mensen gewoon welkom zijn, maar we doen dingen dan ook graag anders.
Niemand hoeft bij ons bang te zijn voor opdringerige of bedelende onderdanigen, iedereen die ons tot nu toe heeft bezocht zal dat kunnen beamen.

 • Ik wil zelf iets organiseren, hoe krijg ik meer informatie over verhuur van de club?

Uiteraard moet het geen kopie zijn van iets wat we zelf al organiseren, maar verder is alles mogelijk. Verhuuractiviteiten kunnen ook iets plaatsen op http://www.fetishclub78.beVoor bezoekers van events die door externe organisatoren worden gehost: Iedere organisator stelt zijn of haar eigen regels en hanteert een eigen prijsbeleid. Wil je meer weten over een event dat wij niet zelf organiseren? Neem dan contact op met de organisator zelf!

 • MKINYKBIMKOK? (My kink is not your kink but is my kink ok?)

Bij ons kan er veel, heel veel. Maar om uiteenlopende redenen stellen we wel een paar grenzen. Zo zijn scat play, blood play en fire play niet toegestaan. De eerste twee omwille van de hygiëne en de laatste vanwege de brandveiligheidsvoorschriften die bij ons gelden. Doe je aan edgeplay zoals knife play of breath play? Bespreek dat dan altijd vooraf met een DM, zodat we kunnen zorgen dat jullie niet worden gestoord in je spel, er geen ongelukken kunnen gebeuren doordat iemand tegen je aanloopt of we je sub kunnen ontzetten mocht je daar onverhoopt zelf niet meer toe in staat zijn. Knife Play is toegestaan tot op het punt waar er hechtingen of verband nodig zijn ;-) Waxplay mag, maar alleen beneden en alleen op een zeiltje. De vloer boven kan het niet aan als er toch iets geknoeid wordt, vandaar.

 • Hoe is het eten geregeld/georganiseerd? Is er ook vegetarisch eten?

Iedere dag zorgt Madame-Noir voor een heerlijk vers bereid warm en koud buffet. Het eten is altijd inclusief (net zoals de drank) dus daar hoeft niet voor bijbetaald te worden. Op het buffet is ook altijd een vegetarisch warm en een vegetarisch koud gerecht aanwezig. We zijn er best trots op dat we elke avond veel complimenten krijgen over het eten!

 • Moet ik op going staan voor feestjes?

Voor de meeste avonden is aanmelden niet verplicht. Het aantal mensen dat op going staat zegt dus doorgaans vrij weinig over de avond.
Wel is het zo dat we het enorm waarderen als je jezelf op going zet, want zien gaan doet gaan. Dus hoe meer (maybe) going hoe beter, onze dank is groot ;-)

 • Fotograferen en privacy: Hoe zit dat?

Op onze feestjes kan je foto's laten maken door ons of zelf foto's maken. In het laatste geval willen we wel altijd dat je van tevoren even overlegt met een DM.
Dan hebben wij ook een goede camera. Foto's maken met eigen telefoon is niet toegestaan. (Telefoons zijn sowieso niet toegestaan)
Het is vanzelfsprekend erg belangrijk dat wij altijd de privacy van alle gasten kunnen borgen.

 • Hebben jullie wel eens thema's waar jullie zelf niks mee hebben?

Weinig :D Natuurlijk is het zo dat bijvoorbeeld de Femdom avonden voor GoldMaster en KapiteinG als dominanten wat minder tot de verbeelding spreken, maar bij alles wat we nu organiseren genieten we eigenlijk wel van de sfeer. En sowieso is het heel gaaf als na een avond iedereen blij en dankbaar naar huis gaat. Wat dat betreft zijn het meer de mensen die de avond maken dan de thema's.

 • Hoe zit het met sponsoring?

Zoals bekend draaien wij de club als VZW: Vereniging zonder Winstoogmerk. Met vrijwilligers houden we alles draaiend. Niet alle evenementen zijn rendabel. Dat is niet erg, maar een bewuste keus omdat we voor iedereen een plekje willen bieden. Wat de VZW tekort komt leggen we zelf bij. Daarbij krijgen we ook zo nu en dan hulp in de vorm van giften, materieel en financieel. Wil je ook iets bijdragen? Neem dan contact met ons op, hulp is altijd welkom! Het is nu ook mogelijk om sponsorkaartjes te kopen: Zo help je de club EN kan je iemand blij maken met een leuke avond :-) 

Heb je verder nog vragen? Dan horen we graag van je!Vriendelijke groet en graag tot ziens! KapiteinG, Clubsas, GoldMaster en Madame-Noir